Sminkans tutorialtävling

Jag hade egentligen redan tankarna på att försöka mig på en egen tutorial men när jag snubblade över detta inlägg http://sminkan.blogg.se/2009/may/tutorialtavling.html så kom jag mig faktiskt för att göra den också.  Dock ber jag om ursäkt för mina dåliga bilder, jag har inte lärt känna min kamera ordentligt ännu och det fladdrade hit och dit med både fokus och blixt.

Som glasögonbärare har man ju märkt hur svårt det är att få till ett par dramatiska ögon som inte försvinner totalt när bågarna är på och här är en av mina favorit-varianter för vardags-glamour. Grönt är skönt och passar vilken dag som helst enligt mig.Osminkad är jag föga glamorös men någonstans måste man ju börja. Jag grundar med Lumene Eyeshadow Primer, i brist på den perfekta primern så duger den helt okej. Sedan lägger jag en vit skugga lite lätt under ögonbrynet och i ögonvrån för lite skimmer. Dålig bild men det blir bättre.Efter det lägger jag en mellan-ljus grön skugga över hela ögonlocket och mycket lätt längst undre fransraden. Jag använde här den ljusa ur Blah Blah Floral Duo 7312.


Efter det är det dags för den mörkt gröna skuggan, idag valde jag mineralskuggan Cypress från Everydayminerals men en pressad går bra. Just Cypress har lite skimmer som jag tycker blir väldigt fint, också superb till en sotad look.Den mörkt gröna skuggan läggs i globlinjen främst och suddas sedan uppåt mot ögonbrynet tills man är nöjd. Mycket suddning ger ett mjukt intryck och tyvärr går ofta skarpa vingar förlorade under glasögonen. Lite mörk skugga kan med fördel också läggas under ögat och tonas ut med den ljusare skuggan. Själva piece de la resistance kommer härnäst.En ljus grön skugga med riktigt mycket skimmer på ögonlocket och mycket lätt under ögat. Jag har valt Chartreuse från Mad Minerals, den är riktigt intensiv och ger verkligen en extra tjusning.En snygg eyeliner, själv kan jag aldrig motstå kattögon, och mascara så är det i princip klart. Medan mascaran torkar kan man fylla i ögonbrynen, borsta på lite rosiga kinder och göra klart frisyren till exempel.
Och voila! Bra mycket mer glamour! Nevermind att ljuset är annorlunda!


Arkivet

Egentligen borde jag gett rubriken Glö på det här inlägget eftersom det är det som det kommer handla om. Jajjemensan. Glasögon. I detta fall mina.

I detta nu äger jag tre plus ett par glasögon, plus ett betyder att jag inte har slippat in glas i mina fjärde bågar. Och jag använder bara två par av de tre, de tredje är min gamla reservglasögon. Men nu undrar ni ju säkert hur alla dessa ser ut? Jo, förutom reservbågarna har jag modellat allihop framför spegeln och nu blir det peepshow!Ett par mörklila Osiris bågar passar fint till svart!Det gör även svarta Osiris bågar. Osiris säljs hos Specsavers, de brukar ofta ha 2 par till priset av ett men tänk på att du får betala glasen! Alltså anti-reflex och repskydd tillkommer och vem vill gå med speglar i ansiktet? Snåla inte på anti-reflexen!Och sist har vi mina purfärska Efva Attling bågar. Modellen heter Phil och förutom den svart/grå-spräckliga som jag slog till på så finns den i helsvart och dark havanna som är mörkt brun-spräcklig om jag kommer ihåg rätt. Efva Attling finns bara hos Synsam. Fotokromatiska glas på dom kanske?

Nu ska jag ju dessutom sommarjobba hos en optiker så det lär ju bli ett par till eller kanske bara solbrillor.

Nej nu kör vi.

Hej alla som väntat så troget (eller inte hade en aning). Nu äntligen har Optigothen tagit sig i kragen och bestämt sig för att skriva ett litet inlägg.  Jag är hyggligt nöjd med designen just nu men den kommer alldelles säkert ändras igen om en snar framtid.

Egentligen var det inte så att jag faktiskt hade något att säga men jag kan ju börja lite lätt med en presentation.
Jag är Optigothen, en snart tjugofem år gammal hattifnatt som går på Optikerprogrammet i Kalmar, examen 2011. En dröm vore att öppna en optikerbutik som bara säljer spännande, trendiga och annorlunda bågar till glammiga personer men just nu nöjer jag mig med att glamour-träna mig själv till gudomlighet.

Och var det någon som blev förvånad över nedanstående?

An Elitist Bastard.

You are an elitist bastard. You hate people that try too hard. Actually, you just hate people in general. You have excellent taste in alcohol, however, and probably have an excellent collection of classical and experimental music.

What Kind of Goth are You? - Created by ptocheia


RSS 2.0